Home Политика ДСС и ПОКС тврде да се њиховом позиву већ одазвало 11 удружења

ДСС и ПОКС тврде да се њиховом позиву већ одазвало 11 удружења

by lion1989lion

Демократска странка Србије (ДСС) и Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) саопштили су данас да се у последњих седам дана, од потписивања споразума о заједничком деловању, тим странакама јавило 11 удружења грађана који су заинтересовани да се придруже њиховој политичкој платформи национално-демократске алтернативе.

У саопштењу ДСС и ПОКС се наводи да су међу њима и Новосадски патриотски покрет, Српска зора из Београда и Патриотски фронт за Баточину и да су се они придружили због платформе која предвиђа одбрану српских националних интереса на Косову и у Републици Српској, поштовање Устава, Резолуције 1244, Дејтонског споразума и јачања војне неутралности.

„Пред нама је врло тежак период када ће се појачати притисци запада на Србију да призна лажну државу Косово. Морамо бити чврсти у ставу да прихватамо само силу закона, али не и закон силе и да је несумњиво према међународном праву Косово и Метохија саставни део Србије. Када смо били сложни као народ увек смо побеђивали. Убејен сам да ће тако и сада бити у одбрани суверенитета над јужном српском покрајином“, изјавио је председник ДСС Милош Јовановић.

Председник ПОКС Жика Гојковић је додао да за тај покрет питање статуса Косова није отворено питање и да они не виде око чега би се ту преговарало.

„Ово питање регулисано је Уставом Србије и резолуцијом 1244 СБ УН и то се неће мењати“, додао је он.

Извор: Данас

Related Articles

Leave a Comment