Home Здравство Ђерлек: До среде више од пола милиона вакцинисаних, стижу нове дозе

Ђерлек: До среде више од пола милиона вакцинисаних, стижу нове дозе

by lion1989lion

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да очекује до среде да број вакцинисаних грађана вакцином против коронавируса премаши пола милиона, уз напомену да су сачуване дозе вакцина за њихову ревакцину.

Ђерлек је за РТС рекао да се до сада за вакцинацију путем е -управе пријавило око 850.000 грађана, понављајући да је држава обезбедила вакцине, да у току дана стиже између 8.000 и 9.000 Фајзер вакцине, Спутњик В има на лагеру, као и кинеске вакцине.

Ми смо једина земља у Европи која спроводи масовну имунизацију на овакав начин, рекао је Ђерлек и поновио да се од почетка води озбиљна политика и води рачуна о другој дози.

Ђерлек је рекао да би од данас сви домови здравља требало да изађу са плановима о имунизацији, на око 510 пунктова у земљи.

Према његовим речима, на Новом Београду спреман је Белекспо, разговара се само о кадру, као и у Борчи да се људима приближе вакцинални пунктови да старији не би путовали до Сајма.

Ђерлек је рекао да су бројеви од 4.000 хоспитализованих и 140 људи на респораторима веома озбољни да би се дозволило опуштање, наводећи да је здравствени систем и даље оптерећен.

Имамо ковид пацијенте, али и нековид којима је потребно лечење. План је да КБЦ Звездара ове недеље изађе из ковид система, ако ситуација дозволи, рекао је Ђерлек.

Извор: Н1

Related Articles

Leave a Comment