Home Београд Председник СО Стари Град: Завршетак радова у Скадарлији до 10. маја

Председник СО Стари Град: Завршетак радова у Скадарлији до 10. маја

by lion1989lion

Београдска општина Стари Град саопштила је да је почела завршна фаза реконструкције Скадарске улице (Скадарлије) и да је завршетак радова предвиђен до 10. маја.

Радови ће обухватити комплетну реконструкцију дела улице између Господар Јевремове и Симине, где се планира замена свих инсталација и замена и поправка калдрме на коловозу и тротоарима, рекао је председник општине Стари град Радослав Марјановић.

Према његовим речима, на том потезу је било највише интервенција на инсталацијама, због чега су и приметна највећа оштећења на калдрми.

Предвиђена је и реконструкција тротоара на делу између улица Господар Јевремове и Страхињића бана.

„Ова фаза је технички најзахтевнија јер подразумева замену постојећих и израду нових водоводних, канализационих, електроенергетских, телекомуникационих инсталација, као и израду нове расвете, измештање појединих садних места, као и додавање зеленила“, рекао је Марјановић.

Нагласио је да ће обухваћеним радовима бити отклоњена сва оштећења на која су се жалили грађани који живе или раде у тој улици, као и бројни посетиоци и туристи Скадарлије.

Најавио је да ће, по завршетку радова у Скадарској улици, започети и радови на реконструкцији дела Господар Јевремове, између Француске и Скадарске, да ће радове обављати више градских комуналних предузећа, као и да ће они изводити под контролом и упутствима Завода за заштиту споменика културе Града Београда.

Извор: Н1

Related Articles

Leave a Comment